Психотерапія зазвичай не потрібна для проведення косметичної операції, але в більшості ситуацій вона рекомендується. Це не означає, що кожен, хто робить пластичну операцію, має проблеми з психічним здоров’ям. Однак, якщо є основні проблеми, ви повинні вирішити їх перед операцією. У цій статті ми пояснимо причини, чому ви можете звернутися до психотерапевта перед пластичною операцією.

Ви дійсно хочете пластичну операцію, чи це маскування більшої проблеми?

Є багато вагомих причин, щоб зробити пластичну операцію. Наприклад, багато жінок проходять комбінацію пластичних процедур задля відновлення минулих форм після народження дитини, або всілякі каліцтва після ДТП, пожеж, онкооперацій. 

З огляду на це, існує багато інших причин для пластичної хірургії, які породжуються проблемами психічного здоров’я. Людина з дизморфофобією тіла може звернутися до косметичної хірургії, оскільки ця людина бачить своє тіло інакше, ніж інші люди. Навіть якщо людина зовнішньо красива, приваблива, все одно у дзеркалі ця людина бачить потвору.  Навіть якщо операція виправить поточні проблеми, людина із дизморфофобією знайде нові причини не любити своє тіло та знову звернеться до пластичного хірурга. Цикл продовжується, поки  не буде усунено джерело проблеми в голові.

Те ж саме можна сказати про депресію, низьку самооцінку тощо. Перш ніж приступити до хірургічної процедури, попрацюйте з психотерапевтом, щоб вирішити поточні емоційні проблеми у вашому житті. Ви можете виявити, що вам насправді не потрібна пластична операція– просто зміна точки зору.

Вирішіть тимчасові проблеми, перш ніж взяти на себе зобов’язання на все життя

Низька самооцінка буває лише тимчасовою. Працюючи з психотерапевтом, ви можете підвищити свою впевненість і викоренити негативні моделі мислення. Коли ви почуваєтеся краще, ви оцінюєте своє тіло більш об‘єктивно, в його реальному вигляді. Ви також можете почати краще спати або відчувати себе більш енергійним протягом дня, що, природньо, покращить ваш зовнішній вигляд. Можливо, вам не знадобиться хірургічне вирішення проблем із зображенням вашого тіла. Іноді відповідь криється в якісній психіатричної допомозі.

На психотерапії можна визначити наявність проблем. Якщо у вас немає депресії, низької самооцінки, тілесної дисморфії або інших відхилень, ви зможете визначити, чи дійсно ви хочете пластичну операцію, або це нав'язування оточення.

Також фахівці нашого центру займаються підготовкою пацієнтів до пластичної операції:

Багато пацієнтів нервує перед операціями, по різним причинам, але основні фактори, що бентежать: страх наркозу, переживання щодо результату та відновлення. 

Керування очікуваннями пацієнтів

Ми наполегливо працюємо над тим, щоб пацієнти пластичної хірургії повністю розуміли свою операцію та знали, що планується та що вона включатиме. Ми  розповідаємо  їм про ризики та ускладнення пластичної хірургії, а також про те, як вони можуть зменшити ризик і керувати відновленням після операції.