ЩО ТАКЕ НАРКОМАНІЯ І ПРОБЛЕМА АЗАРТНИХ ІГОР?

Проблеми з азартними іграми можуть трапитися з будь -якою людиною. Азартні ігри переходять від веселого, нешкідливого, від розваги до нездорової одержимості з серйозними наслідками. Незалежно від того, робите ви ставку на спорт, скретч -карти, рулетку, покер або слоти в казино, на треку чи в Інтернеті - проблема з азартними іграми може погіршити ваші стосунки, завадити роботі та призвести до фінансової катастрофи. Ви навіть можете робити те, про що ніколи не думали, наприклад, нараховувати величезні борги або навіть красти гроші, щоб грати в азартні ігри.

Азартна залежність-також відома як патологічна азартна гра, компульсивна азартна гра або розлад азартних ігор-це розлад контролю імпульсів. Якщо ви компульсивний гравець, ви не можете контролювати імпульс до азартних ігор, навіть якщо це має негативні наслідки для вас або ваших близьких. Ви будете грати в азартні гри, незалежно від наслідків, і продовжуватимете грати, навіть якщо знаєте, що шанси проти вас або ви не можете дозволити собі програти.

Звичайно, ви також можете мати проблеми з азартними іграми, не виходячи з -під контролю. Проблема азартних ігор - це будь -яка гральна поведінка, яка порушує ваше життя. Якщо ви зайняті азартними іграми, витрачаєте на це все більше часу і грошей, переслідуєте втрати чи граєте в азартні ігри, незважаючи на серйозні наслідки у вашому житті, у вас є проблема з азартними іграми.

Залежність чи проблема від азартних ігор часто асоціюється з іншими розладами поведінки чи настрою. Багато проблемних гравців також страждають проблемами зловживання психоактивними речовинами, стресом, депресією, тривогою або біполярним розладом. Щоб подолати свої проблеми з азартними іграми, вам також доведеться усунути ці та будь -які інші основні причини.

Хоча вам може здатися, що ви безсилі припинити грати в азартні ігри, є багато речей, які ви можете зробити, щоб подолати проблему, відновити стосунки та фінанси і нарешті відновити контроль над своїм життям.

Перший крок - відокремити міфи від фактів про проблеми азартних ігор:

 МІФИ ТА ФАКТИ ПРО ПРОБЛЕМИ АЗАРТНИХ ІГОР

МІФ: Ви повинні грати в азартні ігри щодня, щоб стати проблемним гравцем.

ФАКТ: Проблемний азартний гравець може грати часто або нечасто. Азартні ігри є проблемою, якщо вони викликають проблеми.

 

МІФ: Проблемні азартні ігри насправді не є проблемою, якщо гравець може собі це дозволити.

ФАКТ: Проблеми, спричинені надмірною азартною грою, не тільки фінансові. Занадто багато часу, витраченого на азартні ігри, також може призвести до проблем у відносинах та законі, втрати роботи, проблем із психічним здоров'ям, включаючи депресію та тривогу, і навіть до самогубства.

 

МІФ: Проблеми з азартними іграми-це лише випадок слабкої волі, безвідповідальності чи нерозумності.

ФАКТ: Проблеми з азартними іграми стосуються людей будь -якого рівня інтелекту та будь -якого походження. Відповідальні та вольові люди так само схильні до розвитку азартних ігор, як і будь-хто інший.

 

МІФ: Партнери проблемних гравців часто залучають своїх близьких до азартних ігор.

ФАКТ: проблемні гравці часто намагаються раціоналізувати свою поведінку. Звинувачувати інших - це один із способів уникнути відповідальності за свої дії, включаючи те, що необхідно для подолання проблеми.

 

МІФ: Якщо проблемний азартний гравець накопичує борг, ви повинні допомогти йому впоратися з ним.

ФАКТ: рішення швидкого виправлення може здатися правильним. Однак звільнення гравця від боргів може насправді погіршити ситуацію, дозволивши продовжити їхні проблеми з азартними іграми.

ОЗНАКИ ТА СИМПТОМИ ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД АЗАРТНИХ ІГОР

Ігрову залежність іноді називають «прихованою хворобою», оскільки немає явних фізичних ознак чи симптомів, як у наркоманії чи алкогольної залежності. Азартні люди також зазвичай заперечують або мінімізують проблему - навіть для себе. Однак у вас можуть виникнути проблеми з азартними іграми, якщо ви:

  -Відчуваєте потребу бути потайливим щодо ваших азартних ігор. Ви можете грати таємно або брехати про те, наскільки ви граєте, відчуваючи, що інші не зрозуміють, або що ви здивуєте їх великим виграшем.

  -Як тільки  починаєте грати,  не можете піти. Або ви змушені грати в азартні ігри, поки не витратите свій останній долар, збільшуючи ставки, щоб виграти втрачені гроші.

  -Ви можете грати в азартні ігри, поки не витратите свій останній долар, а потім перейдете до грошей, яких у вас немає - грошей на оплату рахунків, кредитних карт або речей для своїх дітей. Ви можете відчувати поштовх брати в борг, продавати або навіть красти речі за гроші на азартні ігри, брати гроші в кредит або користуватися послугами "швидких кредитів".

 

Нехай рідні та друзі турбуються про вас. Заперечення продовжує проблеми з азартними іграми. Якщо друзі та рідні хвилюються, уважно вислухайте їх. Прохання про допомогу не є ознакою слабкості. Багато азартних людей старшого віку неохоче звертаються до своїх дорослих дітей, якщо вони зіграли на спадщину, але ніколи не пізно зробити зміни на краще.

 

Самодопомога при проблемах з азартними іграми

Найбільший крок до подолання залежності від азартних ігор - усвідомлення того, що у вас є проблема. Щоб виправдати це, потрібна величезна сила і мужність, особливо якщо ви втратили багато грошей і по дорозі затягли або розірвали стосунки. Не впадайте у відчай і не намагайтеся піти. Звертайтеся на консультацію до центру медичної та психологічної допомоги!